Geplaatst door: 
Verhaal

Boek IN HET HART GETROFFEN

In dit boek werpt de schrijfster nieuw licht op het bombardement op Nijverdal van 22 maart 1945. Op deze dag, welhaast in het zicht van de bevrijding, kwamen 73 mensen om het leven en werd een groot deel van het centrum van het dorp verwoest.

'Francis van den Berg heeft met haar boek een blijvend monument opgericht voor de slachtoffers van het bombardement van Nijverdal. De nabestaanden hebben nu een tastbare herinnering die met het verstrijken van de tijd alleen maar waardevoller zal worden'. (Gerard Aalders, Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie).

Dit boek is niet meer verkrijgbaar.
 

Uitgeverij Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal 2005
ISBN 90-76272-10-7
Prijs € 15,75

Reacties

afbeelding van Dinie Mengerink
Zou graag het boek ,In het hart getroffen ontvangen . Kan dit opgestuurd worden naar mijn huidige woonplaats Deventer . Mijn kleindochter moest een werkstuk maken op school en heeft gekozen voor het Bombardement van 22 Maart ,mijn grootmoeder Gerritdina Valk is hierbij omgekomen .Nu heeft zij het boek In het hart getroffen opgehaald uit de bieb en volgens haar had ik er ook nog aan meegewerkt .Weet niet onder welke naam ,mijn meisjesnaam is Dinie Mengerink ,maar was getrouwd geweest met Wim Krukkert ,nu helaas overleden .Ben later hertrouwd en heb mn meisjesnaam gehouden en woon nu in Deventer . maar vraag mij af welke inbreng ik hier in heb gehad .en wil het boek wel erg graag in bezit hebben .Ben vernoemd naar mn grootmoeder . Hoor van u of het mogelijk is Met vr gr Dinie Mengerink
afbeelding van Dinie Mengerink
Graag info hierover
afbeelding van F. van den Berg
Het boek is helaas uitverkocht, zowel bij de uitgeverij als bij de boekhandels. Ook op sites van antiquarische boeken of Marktplaats is het niet verkrijgbaar. De Athenaeumbibliotheek te Deventer beschikt wel over een exemplaar. Als u een pasje van de openbare bibliotheek hebt, kunt u het boek bij de Ath. Bibliotheek inzien of lenen.